Ma - Vr : 9:00 - 18:00 - Bel ons naar: 06-53980270

Opledingcentrum SpeedVCA-BASIS in en rondom Arnhem!

De Arbowet stelt vele vereisten aan werkgevers en werknemer in de industrie en bouwsector. Iedereen die binnen deze sector werkzaam is moet zorgdragen voor een optimale veiligheid, gezondheid en milieu. Vaak wordt er door opdrachtgevers geëist dat opdrachtnemers hun zaken goed regelen omtrent aansprakelijkheid in geval van ongewenste situaties. Hierom worden veel opdrachten enkel nog afgegeven aan bedrijven binnen deze sector in het bezit van een VCA-certificering. Een voorwaarde hiervoor is dat alle werklieden een VCA-BASIS cursus hebben afgerond. Tijdens deze cursus leren zij veilig te werken en te anticiperen in geval van noodsituaties.

Heeft u een leidinggevende functie binnen de industrie of bouwsector? Dan dient u vaak in het bezit te zijn van een VCA-VOL certificaat. Kijk hier voor onze cursussen VCA-VOL.

Deze studie geeft werklieden in de desbetreffende sector inzicht in veiligheid, gezondheid en milieu. Er wordt getoond wat achterliggende oorzaken kunnen zijn van letsel en welke directe maatregelen zij hiervoor kunnen treffen. Door middel van praktijkvoorbeelden leren zij de verschillende aspecten van handelen bij nood kennen.

Gedurende de dag wordt de gehele examenstof doorlopen, en wordt men met behulp van voorbeeldvragen en proefexamens klaargestoomd om het certificaat te behalen. Om optimale begeleiding te kunnen bieden is de groepsomvang maximaal tussen de 20 tot 25 personen. De cursus begint om 08.30 uur en eindigt om 16.00 uur. Hierna hebben alle kandidaten van 16.00 uur tot 16.30 uur de tijd om proefexamens te maken ter voorbereiding op het VCA-vol examen in Nijmegen. Het theorie-examen begint vervolgens om 16.30 uur en zal duren tot 17.30 uur.

Het examen kan worden afgelegd in het Nederlands, Engels, Pools en Turks. Mocht een kandidaat moeite hebben met theoretische vraagstukken, kunnen zij kiezen voor een voorleesmogelijkheid. Direct na het afleggen van dit examen is de uitslag bekend en kan de kandidaat met zijn certificaat en bijbehorend pasje naar huis. Dit certificaat is 10 jaar geldig.

Het volgen van de studie ‘VCA-BASIS’ bedraagt een lesprijs van € 189,-. Dit bevat het gehele pakket van cursus tot examen en certificaat.

Natuurlijk is het ook mogelijk één van deze onderdelen los af te nemen:

  • Voor slechts de deelname aan de cursus: € 99,-
  • Voor slechts het afnemen van een examen: € 100,-

Inclusief lunch en lesmateriaal.

Genoemde bedragen zijn exclusief 21% BTW.

  • Groepstarieven op maat;
  • Deze studie wordt ook op locatie aangeboden.

Voor vragen of meer informatie kunt u ons altijd bellen!

Opleidingscentrum Speed
Mobiliteit & Veiligheid
Opleiding: VCA-Basis

Energieweg 76
6546 DD Nijmegen
06-53980270

VCA basis Arnhem, VCA basis Westervoort, VCA basis Duiven, VCA basis Groessen, VCA basis Huissen, VCA basis Zevenaar, VCA basis Didam, VCA basis Rheden, VCA basis Velp, VCA basis Dieren, VCA basis Babberich, VCA basis Ooij, VCA basis Tolkamer, VCA basis Lobith, VCA basis Oosterbeek, VCA basis Lathum, VCA basis Elden.

Direct aanmelden